Limepaj
1 paj
Pajskal
Ingredienser
1 ½ dl vitt mjöl
1 ½ dl fullkornsmjöl eller grahamsmjöl
½ tsk salt
¾ dl kallt vatten
¾ dl lätt olivolja
Instruktioner
Blanda mjölet och saltet. Tillsätt vatten och olja på en gång. Rör om med en gaffel. Forma en boll och rulla ut den mellan två ark bakpapper.
Placera i en pajpanna, flöjta kanterna och sticka bakverket med en gaffel. Grädda vid 220 minuter i cirka 15 minuter. Se för att inte bränna.
Filling
Ingredienser
1 ½ dl rå cashewnötter
6 dl vatten
1 liten avokado
6 msk majsstärkelse
1 ½ dl råsocker
¼ tsk salt
Juice från två limefrukter
Rivet skal från två limefrukter
Instruktioner
Blanda cashewnötter, avokado, majsstärkelse, socker och salt tills de är väldigt smala. Lägg i en liten kruka och koka upp.
Låt koka i 2 – 3 minuter. Avlägsna från värmen och tillsätt limesaft och zest. Häll i den bakade pajskorpan. Kyl ordentligt.