Äpple-apelsin smuldegspaj
Blir 4 - 6 portioner
Hösten har kommit med sitt svalare väder och med den kommer äpplen. Jag älskar äpplen! Lukten av nyplockade äpplen är så aromatisk. Här är ett bra sätt att använda äpplen för en frukost eller en lätt efterrätt. Kombinationen av äpple, apelsin och kanel är en av mina favoriter!
Ingredienser
4 äpplen
saften av 1 apelsin
1 ½ msk majsstärkelse
½ tsk kanel
½ dl råsocker, som tillval
2½ dl havre
1¼ dl fullkornsmjöl
2 msk vetegroddar
2 msk nötter, hackade
2 msk farinsocker
1 nypa salt
½ tsk vanilj
½ dl olja
2 msk vatten
skal av 1 apelsin, fint riven
Instruktioner
Kombinera äpplena med saften av en apelsin, majsstärkelse, kanel och råsocker, om äpplena inte är söta. Placera i en ugnsform och baka på 175 °C i 15 minuter. Medan äpplena bakas, förbered smuldegen. Kombinera havre, fullkornsmjöl, vetegroddar, nötter, farinsocker, salt och vanilj i en skål. Blanda de övriga ingredienserna för sig och lägg till de torra ingredienserna. Blanda. Blandningen bör vara fuktig och smulig. Strö över de förgräddade äpplena och grädda i ca 20 minuter vid 175 °C eller tills smuldegen är krispig och gyllenbrun.