Bulgarisk linssoppa
Blir 4 - 5 portioner
Det finns ingenting som en lätt varm soppa på dessa mörka höstdagar. Georg delade detta recept för en bulgarisk soppa. Jag vet inte om det verkligen kommer från Bulgarien, men den har en typisk bulgarisk krydda, paprika. Linserna ger fyllning och protein till denna välsmakande soppa. Njut!
Ingredienser
2 dl röda linser
2 gula lökar
1 msk olja
1 liter vatten
1 buljongtärning
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
(2 potatisar)
(1 morot)
(1 lagerblad)
Instruktioner
Rensa och skölj linserna. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i oljan i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärning, linser, paprikapulver, salt, ev lagerblad, pressad vitlök och krossade tomater. Koka på svag värme tills linserna är mjuka vilket tar ca 10 min. Låt stå och dra en stund innan soppan serveras. För en mer mättande soppa lägg med två potatisar och en morot i mindre bitar och låt dem koka med i soppan från början.