Ingefära fruktskål
6 portioner
Ingredienser
8 apelsiner *
3 msk lönnsirap, eller mer efter smak 2 1⁄2 cm stycke ingefära, eller mindre efter smak
1 grönt äpple
1 rött äpple
Instruktioner
Skär topp och botten från apelsinerna. Skär bort skal och vita delen. Arbeta över en skål för att samla juicen och skär ut varje klyfta från apelsinerna. Tag bort kärnorna. Pressa apelsinhinnorna för att få ut kvarstående juice. Häll av juicen från apelsinerna i en gryta. Skriva ingefäran tunt. Tillsätt lönnsirap och ingefära till apelsinjuicen och låt småkoka över lagom värme. Koka ca 8 – 10 minuter, tills man får en sirap. Låt svalna. Ta bort ingefäraskivorna. Skär äpplena i tunna skivor. Blanda försiktigt ihop apelsin, äpplen och apelsinsirap.
* Man kan använda hälften blodapelsiner och hälften vanliga apelsiner.