Kristna Tv Program med Bibeln i Centrum

TV för kropp, tanke och själ

  • English
  • Norsk Nynorsk
  • Svenska

Julig hirsgröt med körsbärsås

4 portioner


Ingredienser

1 dl hirs
5 dl mandelmjölk
1⁄2 tsk vaniljsocker
1⁄4 tsk salt
1 – 2 droppar bittermandelextrakt

 

Instruktioner

Mal hirsgrynen till samma konsistens som mannagryn. Man kan använda en vanlig mixer eller en liten kaffekvarn. Blanda ihop mandelmjölk, vaniljsocker, salt och bittermandelextrakt i en kastrull. Koka upp. Tillsätt de malda hirsgrynen under omrörning. Sänk temperaturen till svag värme och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt vatten efter behöv för att få önskad konsistens. Servera varm med körsbärsås.

 

Körsbärsås

 

Ingredienser

3⁄4 dl vatten
saften från 1⁄2 citron

2 – 3 msk socker
1⁄2 tsk vaniljsocker

250 g surkörsbär
1 1⁄2 tsk potatismjöl

1 msk vatten

 

Instruktioner

Blanda ihop 3⁄4 dl vatten, citronsaft och socker i en kastrull. Koka upp och låt koka i cirka 7 minuter, tills man har en lätt sirap. Sänk värmen och tillsätt surkörsbär och vaniljsocker. Låt sudda i 1–2 minuter för färska bär, ca 5 minuter för frysta bär. Rör ihop potatismjöl med 1 msk vatten. Ta kastrullen av platan och tillsätt potatismjölsblandningen för att såsen ska tjockna. Avnjut tillsammans med hirsgröten.