Panerad palsternacka
Blir 4 portioner
Palsternacka är en blek rotfrukt med en delikat smak. Cacyne Cortez visade mig detta recept och jag tycker att det tar fram det bästa i palsternackor. Njut!
Ingredienser
3-5 palsternackor, beroende på storlek
5 msk jästflingor
5 msk oskalade sesamfrön
2 tsk örtsalt
kallpressad rapsolja till pensling
Instruktioner
Förvärm ugnen till 200 grader.
Skala och skär palsternackorna på längden i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda jästflingor, oskalade sesamfrön och salt i en skål. Lägg palsternackorna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och pensla först ena sidan med olja, strö över paneringen, vänd och gör samma sak på andra sidan.
Baka palsternackorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de är mjuka och har fått lite trevlig färg.