Persika-kokosnöt pudding
Blir 6-8 portioner
Jag gillar verkligen smaken av persika och kokos tillsammans. Det är vad vi har i denna frukost pudding! Den delikata smaken av persikor blandas med en krämig konsistens av kokosmjölk för att göra ett bra sätt att börja dagen.
Ingredienser
4 dl vatten
3 dl kokosmjölk
3 dl persikojuice (från konserverade persikor)
½ tsk salt
2 dl hirs
1 burk persikor (med juice)
1 tsk vaniljsocker
1-2 dl kokos mandelmjölk
Instruktioner
Koka upp vatten, kokosmjölk, persikosaft och salt. Tillsätt hirs och koka tills mycket mjuk, ca 40-50 minuter. Medan hirsen fortfarande är varm, blanda det med de konserverade persikorna och eventuellt kvarvarande persikojuicen tills det är mycket krämigt. Använd kokos mandelmjölk för att hjälpa blandningen köra i mixer. Dela mängden hirs och persikor att passa in i mixern (blanda ½ i taget). Tillsätt vanilj och mixa. Kyla.