Purjo och svamppasta
4 portioner
Ingredienser
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 färsk kvist rosmarin, bladen
avplockade och finhackade 250 g svamp, skivad
1 purjolök, hackad
1½ dl cashewnötter, lättrostade och saltade
5 dl vatten
1 msk arrowrotpulver
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
1 grönsaksbuljongtärning
1⁄4 tsk chili flingor, eller efter smak
salt efter smak
riven veganost, om så önskas
350 g tagliatelle pasta
Instruktioner
Stek vitlök och rosmarin i 1 msk olivolja ca 30 sekunder. Häll i svampen och stek ca 5 minuter tills de är gyllenbruna och all vätska har torkat in. Lägg svampen på en tallrik och sätt åt sidan.
Stek purjolöken i en matsked olivolja på låg värme i ca 10 minuter. Medan den steks, blanda ihop resterande ingredienser (utom salt) i en mixer och mixa tills krämigt slätt. Tillsätt purjon och låt koka tills det tjocknar. Salta efter smak.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda svampen och pastan med purjolökssåsen. Riv slutligen lite veganost över pastan.