Sojasufflé
6 – 8 portioner
Denna sojabönssufflé är lätt och fluffig och är relativt lätt att laga. Njut av rätten tillsammans med potatis, en god sallad ,sojamajonnäs eller en sås.
Ingredienser
200 g torra sojabönor
5 dl vatten
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 ¼ tsk pizza krydda
1 – 1 ¼ tsk salt
2 skivade tomater
Svarta oliver
Rosmarin till att strö över
Riven ostersättning, valfri
Gör sÃ¥ härÂ
Blött lägga sojabönor i minst 12 timmar. Sätt ugnen på 200°C. Kör de blötlagda sojabönorna i mixern med vattnet och alla kryddor tills konsistensen är slät. Häll smeten i en ugnsfast form penslad med olja. Grädda i ca 30 minuter. Ta ut sufflén och dekorera med tomater och svarta oliver. Strö över rosmarin. Grädda 25 minuter till. Strö över ostersättning, om så önskas, och grädda i 3 – 5 minuter till.