Bär cobbler eller smulpaj
Under min uppväxt betydde sensommaren att det var björnbärssäsong. Vi plockade bär och min mamma gjorde björnbärs-cobbler eller smulpaj. Jag har anpassat hennes recept för att göra det lite nyttigare, men det smakar lika bra för mig. Om bären redan är plockade tar detta recept bara några minuter att göra!
Ingredienser
Blandade bär eller utvalda frukter
½ -1 dl socker, efter behov
2 ½ dl sojamjölk
2 ½ dl fullkornsvetemjöl
½ dl socker
½ dl olja
4 tsk bakpulver
¼ tsk salt
Instruktioner
Placera frukten på botten av en glasbakform. Du kan behöva tillägga sötningsmedel till frukten beroende på hur besk den är – börja med ½ -1 dl socker och blanda det med frukten. Blanda samman övriga ingredienser. Häll över frukten. Grädda i ugnen på 175 °C i 1 timme, men se till så att det inte bränns vid. Testa genom att sticka in en kniv och se om den kommer ut ren.